Zeepkistenrace voor 3e jaar op rij groot succes
Zeepkistenrace voor 3e jaar op rij groot succes

Zeepkistenrace voor 3e jaar op rij groot succes

Zaterdag 20 mei was het dan eindelijk zo ver, de jaarlijkse Terschelling zeepkistenrace voor het derde jaar op rij. Al meerdere malen heeft de WBS het initiatief genomen zelf een evenement te organiseren waarin studenten met elkaar en de eilanders in strijd gaan. Er is bij de WBS daarom ook gekozen om de zeepkistenrace traditie te maken en dus jaarlijks terug laten komen.

Voor de organisatie was het bijna 2 maanden stressen omdat het allemaal niet mee zat. Eerst de vergunningen die enigszins laat aangevraagd waren en vervolgens de EHBO’ers die een dag voor het evenement nog uit Harlingen geregeld moesten worden. En alsof dat nog niet genoeg was zat de organisatie met hun handen in het haar vanwege het lage aantal inschrijvingen. Is het met 6 inschrijvingen wel waard om de zeepkistenrace nog door te laten gaan? Alles was al van top tot teen geregeld en de eilanders en studenten hadden al veel tijd gestoken in het bouwen van hun zeepkisten. Tuurlijk moest het wel door gaan!

 

 

 

 

 

 

Om 1 uur melde zich gelukkig nog een team aan waardoor het totaal op 3 junioren- en 4 senioren teams kwam. Mede door een temperatuur van 20 graden kwam er een enorme hoeveelheid toeschouwers het evenement bewonderen. Om half 2 was het dan eindelijk zo ver, het eerste startschot werd gegeven en team “Poar neem’n” ging als eerste de startschans af. Hierna volgden al snel meerdere mooie zeepkisten en ging iedereen natuurlijk voor de snelste tijd om met één van de mooie bekers naar huis te gaan. Na twee tijdritten werd het door de organisatie wat moeilijker gemaakt doormiddel van obstakels(autobanden) en werden de stuurkunsten van de deelnemers flink op de proef gesteld. Bij deze slalom om de banden is er maar 1 keer over een band heen gereden maar door puik stuurwerk eindigden deze deelnemers niet in de berm. Net zoals voorgaande jaren werd ook dit jaar de schans toegevoegd halverwege de afdaling, ondanks dat sommige mensen toch nog wel hun twijfels over de schans hadden, zijn alle deelnemers er overheen gegaan. Alle teams wisten heelhuids beneden te komen op 1 team na, team “Duitser & Co.”. Dit team wist op een skelter met verbogen stuur en een zachte band het voor elkaar te krijgen om tijdens de laatste run over de kop te vliegen, hier kwamen ze gelukkig met alleen wat schrammetjes van af.

Na de race was de prijsuitreiking van de junioren:

1e plek  – “Het konvooi“

2e plek  – “De turbo banaan”

3e plek  – “Road runner“

Team Turbo banaan was naast de 2e plek ook de winnaar van de originaliteitprijs. Volgens de jury was de omgebouwde skelter met het uiterlijk van een banaan een pareltje voor het oog. De jury vond het ook mooi om te zien dat de deelnemers zo veel aandacht en tijd in hun zeepkist steken.

’s Avonds tegen half 10 was de prijsuitreiking voor de senioren, deze werd gehouden in de OKA18 die zich hier uitstekend voor leent.

1e plek  – “Poar neem’n”

2e plek  – “Team Eindhoven”

3e plek  – “FC Brokkenpiloot”

Er was ook nog een pechprijs uit te reiken, deze ging zonder twijfel naar team “Duitser & Co.” Die als enige met hun zeepkist gecrasht waren.
De organisatie wil tenslotte al haar sponsoren bedanken, want zonder sponsoren zou de zeepkistenrace niet mogelijk zijn geweest. Ook willen we alle toeschouwers, maar voornamelijk de deelnemers van de zeepkistenrace van harte bedanken voor het aanwezig zijn want zonder jullie zou het niet zo’n succes zijn geworden.

Namens de organisatie, hopelijk tot volgend jaar.