WBS eropuit om te vissen
WBS eropuit om te vissen

WBS eropuit om te vissen

Zaterdag 18 juni organiseerde de studentenvereniging een middagje vissen. Met de Talisman zijn we door het Schuitengat naar de wateren tussen Terschelling en Vlieland gevaren, op naar de visgronden.

Om 12 uur was het zover, alle studenten waren aan boord, nouja, op een enkeling na die teveel moeite had met opstaan. De trossen gingen los en met volle vaart naar de vis. Ondanks dat de meesten nauwelijks ervaring hadden met vissen, en helemaal geen ervaring met het vissen op makreel, zat de stemming er goed in en zouden ze wel even worden binnengehaald. Ook de weergoden gunden ons een plezierige middag, naar mate de tijd vorderde trok het open en kwam er zelfs een zonnetje om de hoek kijken.

Eenmaal aangekomen op de vislocatie, kon er na een korte instructie worden gevist. De lijnen werden uitgegooid, maar helaas was er geen vis te bekennen, dus even de lijnen binnen halen en een stukje verder varen. Dit gebeurde een aantal keer, sporadisch werd er een makreeltje gevangen. De wanhoop kon worden afgelezen bij een aantal vissers, een aantal gaven de hoop dan ook na enige tijd op, anderen visten stug door.
Helaas bleef het bij een beperkte vangst, en degene die wat hadden gevangen lieten dat wel even horen. ’s Avonds werden de makrelen gefileerd en op de barbecue gebakken, wat een ware delicatesse is. De vangst van de dag viel dan wel een beetje tegen, maar gelukkig kon dit de pret niet bederven en was het al met al een zeer geslaagde dag. Op naar de volgende keer!

Tijs van der Plas