WBS - Hogere Zeevaartschool vereniging "Willem Barentsz"
Maritiem Instituut Willem Barentsz

Maritiem Instituut Willem Barentsz

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) is onderdeel van NHL Stenden Hogeschool. Studeren aan het MIWB betekent studeren op een unieke plek: op het Waddeneiland Terschelling. Je studeert in een moderne omgeving met een persoonlijke aanpak. Natuurlijk word je opgeleid in het vakgebied van jouw keuze, maar er is meer! Maak je ambities waar, kijk goed om je heen, durf grenzeloos en buiten de kaders te denken. Dit hoef je niet alleen te doen: jij maakt je eigen keuzes voor de toekomst, maar wij staan voor je klaar om je hierin te coachen. Wie wil jij worden? Ontdek jouw talent bij het MIWB van de NHL Hogeschool.

Al sinds 1875 is er een zeevaartschool op het eiland. Met andere woorden: op Terschelling wordt al meer dan 135 jaar maritiem onderwijs verzorgd.

Het MIWB, met de hoofdvestiging op Terschelling, kent een lange geschiedenis. Studeren op Terschelling geeft een bijzonder eilandgevoel. Al sinds 1875 is er een zeevaartschool op het eiland. Met andere woorden: op Terschelling wordt al meer dan 135 jaar maritiem onderwijs verzorgd. Alle faciliteiten zijn aanwezig ook voor in de vrije tijd. Kitesurfen, zeilen, sloeproeien, prachtige stranden en een actief verenigingsleven.


Een foto van het MIWB voor de renovatie

Anno nu is het instituut – in de volksmond: de zeevaartschool– uitgegroeid tot het best uitgeruste nautisch-technische instituut van Nederland. Het instituut biedt de NHL-opleidingen Maritiem OfficierOcean Technology (Hydrografie) en Scheepsbouwkunde/Maritieme Techniek aan. Daarnaast biedt het MIWB verschillende cursussen op maritiem gebied en diverse kennisdiensten aan, zoals het Maritiem Simulator Training Centrum (MSTC). Tot slot participeert het MIWB in een aantal onderzoeksprojecten.

In het schooljaar 2018-2019 is het MIWB gerenoveerd. Hieronder ziet u een aantal foto’s van het nieuwe gebouw.