Roeiwedstrijd Weesp, vechten op de vecht
Roeiwedstrijd Weesp, vechten op de vecht

Roeiwedstrijd Weesp, vechten op de vecht

Het is zaterdag ochtend 7 uur. Ik had al een paar witte boterhammen met jam gesmeerd, zodat ik snel weg kon om de sneldienst van half 8 te halen. Samen met Fimme(SB 2) en Gabriëla fietste ik naar de boot, onderweg nog kauwend op een stuk droog wit tijgerbrood. Bij Doeksen gearriveerd staan daar “The Downies” samen met de meiden van de wagenborg al te wachten. Ik hoorde daar, pas voor het eerst, dat we voor de wedstrijd een ander stuur zouden krijgen. Dit bleek Jouke Bruggeling te zijn. Prima kerel en precies op tijd om de boot te halen met het ontbijtje nog in zijn holle kies. Op de boot luisterden we naar wat kinderen die het zinnetje “op je muil gauw” kennen en te vaak swag roepen. Kortom, best goed begin van deze vroege morgen.

In Harlingen stappen wij in het busje die Leo (Marten BB 4), zoals altijd, weer perfect geregeld heeft. Tanja(Lars BB 2) is onze chauffeur en we gaan onderweg naar Weesp. Onderweg probeert Jouke ancora (een CD met foute muziek) werkend in de radio te krijgen, maar de radio laat het afweten. Dus besluiten wij uit wanhoop om naar het foute uur van Q-music te luisteren. Natuurlijk allemaal stemmen op het liedje dat het steeds net niet wordt, dus moesten we de hulptroepen maar inschakelen. Smit( Wouter SB 1 ) kwam met het idee om de meiden te bellen, zodat zij ons konden helpen met stemmen. Natuurlijk hielp dit meteen en konden we de rest van de reis genieten van onze zelf uitgekozen liederen. We hadden ook geen honger tijdens de reis, want Emma en Tanja hadden heerlijke pannenkoeken voor ons gemaakt.

In Weesp aangekomen nemen we plaats in de rij voor het kranen. Daar bewonderden we de sloep van de studentenvereniging van Utrecht, met de gedachte dat hun Grolsch-vlag in de vlaggenmast van de bungalow hangt. Na een uurtje zijn wij ook aan de beurt en wordt onze sloep te water gelaten. We kregen een sleepje naar de start. Aangekomen bij het start terrein parkeerde we onze sloep mooi in een boks en zijn we vervolgens naar de AH gegaan voor wat voedsel. Goed dat Jouke mee was, want die had een tray amstel gehaald voor na de wedstrijd. Jeff (Jeffrey BB 3) kwam op eigen gelegenheid naar Weesp toe en kreeg instructies van Roeilove (Roelof BB 1) om ook naar de AH te komen. Uiteindelijk is dat door miscommunicatie een beetje verkeerd gegaan en ontmoeten wij Jeff bij de start.

De meiden gingen als eerste van de WBS delegatie van start, in de wagenborg. Onder overweldigende aanmoedigende woorden van “The Downies” gingen ze van start als 17e. De meiden hebben een top prestatie neergezet. Met hun tijd van 1 uur 11 min en 47 sec wisten ze 1e in het kuikenklassement te worden, 1e in de 2e klasse, en 3e in de speedcup. Ook kregen ze nog een super grote chocolade paashaas.

Gefeliciteerd meiden!

Wij gingen om 2 uur van start met start nummer 69. We roeiden in het begin heel mooi met lange slagen, maar dat bleek iets te mooi om waar te zijn. We hadden de lat iets te hoof voor onszelf gelegd en al snel konden wij het tempo niet meer bijhouden. Uiteindelijk komen wij met een tijd binnen van 1 uur 8 min en 57 sec. met deze tijd zijn we 2e geworden in de derde klasse, 5e in het kuikenklassement, en 21e overall. Geen verkeerd resultaat, maar de potentie is er om prijzen te pakken en daar gaan we ook hard voor trainen.

Op de weg naar huis haalt Leo nog wat verse amstels en bespreken we alles nog even na in de bus. Ik wordt afgezet in Den Oever en daar eindigt mijn verhaal over “vechten op de vecht”.

Cody (Calvin SB 3).