WBS - Hogere Zeevaartschool vereniging "Willem Barentsz"
Over de WBS

Over de WBS

De WBS (Willem Barentsz Studentenvereniging) is de studentenvereniging van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling. Het doel van de vereniging is de sfeer en het leven van de studenten op het eiland te veraangenamen. Samenhorigheid en vriendschap staan bij ons hoog in het vaandel, en alle leden zullen beamen dat de WBS tijdens hun studententijd veel voor hen heeft betekend. Een WBS’er, zullen zij zeggen, ben je voor je hele leven.

In alle voorgaande jaren zijn altijd alle nieuwe studenten lid geworden.

De vereniging heeft een aantal speerpunten. Zo houden wij ons bezig met tal van activiteiten op het gebied van (water)sport, feesten en evenementen. Ook vinden we het contact met de lokale bevolking belangrijk en verzorgen wij een wekelijkse borrel in onze eigen bar.

Lidmaadschap is niet verplicht. Wij kunnen echter, niet zonder trots, zeggen dat in alle voorgaande jaren altijd vrijwel alle nieuwe studenten lid zijn geworden van onze vereniging.


 


Het bestuur

Het bestuur van 2024-2024 bestaat uit voorzitter S. Bottema, vicevoorzitter W. Witlox , secretaris M. Dirksen, penningmeester R. Avenarius en sportcommissaris S. Pleijsier.

Het bestuur


Geschiedenis

Hier kun je de voorgaande besturen van de WBS terugvinden.

Geschiedenis


Voor nieuwe leden

Hier is informatie voor toekomstige leden van de WBS te vinden. Want als je komt studeren aan het MIWB is het gewoonte ook lid te worden van de studentenvereniging en lid ben je voor het leven.

 

Nieuwe leden