Midwinterfeest 2013
Midwinterfeest 2013

Midwinterfeest 2013

Afgelopen weekend (8 t/m 10 maart) werd wederom het midwinterfeest, georganiseerd. Meer dan 300 ouders, vrienden en liefjes van de W.B.S’ers trokken naar het eiland om het weekend mee te maken…
Vrijdag werd afgetrapt met een welkomstborrel op het Maritiem Instituut. Na de avondmaaltijd in het Nautisch kwartier genuttigd te hebben werd naar Hotel Schylge getogen, alwaar het publiek getrakteerd werd op een studentencabaret en een eilanderproeverij. Bij de eilanderproeverij kon een keur aan eilander producten geproefd worden, zoals pondjeskoek, Syltsje, Brandaris sigaren, peperworst, Lamsoor honing en ter plekke gemaakte eilandbonbons. Aan het eind van het programma vertrokken de studenten met vrienden en familie naar de kroegen in ‘West’ en naar Hessel.
Na een voor sommige wat zware start op de zaterdagochtend was er tijd voor koffie/thee met gebak op de campus. Zaterdagmiddag gingen de middagactiviteiten van start. Ondanks de ietwat teleurstellende weersomstandigheden waren de middagactiviteiten een groot succes.
In de avond was het dan zo ver, de grand finale, het galadiner met aansluitend het galabal. Na door de traditionele erehaag van geüniformeerde eerstejaars te zijn gelopen zocht iedereen een tafeltje. Kort daarna werd het buffet geopend dat Hotel Schylge voor de 450 bezoekers had klaargezet. Afgesloten werd met een keuze aan heerlijke desserts waaronder gigantische ijstaarten. Het galabal werd geopend met een glaasje bubbels, waarna de Terschellinger band ‘Koffiedik’ de voorzitter begeleide bij de openingsdans. Omdat de beschermvrouwe van de vereniging, Mimi Heeres, een gebroken voet had, vergezelde de penningmeester de voorzitter in de dans. Vanwege de uitzonderlijke danskwaliteiten van de voorzitter heeft ze ervoor gekozen scheenbeschermers te dragen, die speciaal voor dit doel waren geregeld.
Zondagochtend werd het weekend afgesloten met de voetbalwedstrijd WBS vs. West Siders. Die uiteraard ruim is gewonnen door de WBS.
Het WBS-bestuur wil iedereen die geholpen heeft het weekend een succes te maken van harte bedanken.