Harlingen kampioenschappen
Harlingen kampioenschappen

Harlingen kampioenschappen

Harlingen kampioenschappen:

Zaterdag 8 april,

De wekker stond op half 6. De Fugro boys ontwaken uit hun slaap en pakken hun spullen die ze nodig zullen hebben voor hun eerste wedstrijd. Half 7 werd iedereen verwacht bij de terminal van Doeksen zowaar was iedereen er dan ook op dit vroege tijdstip. Nu was het zoeken naar een goedwillende eilander/toerist die onze prachtige rooie sloep de Friesland op wilde rijden. Dit gelukt hebben ze hun tosti ijzer opgesteld en lekker ontbeten zo dat ze goed van start kunnen gaan.

Twee uur lang verstreek op de Friesland en we waren dan eindelijk in Harlingen. Hans, de vader van Thomas heeft de sloep aangekoppeld en naar het kranen gereden. Wij hadden de primeur om als eerste te water te gaan van alle sloepen. Dit ging natuurlijk niet kompleet van een leien dakje maar naar wat aanwijzingen ging de sloep keurig te water. Nu de sloep in het water lag was het wachten tot de wedstrijd ging beginnen. Deze wedstrijd (die grotendeels op de wadden zee wordt geroeid) werd ook aangedaan door menig ander terschelling sloep. De WBS was op deze wedstrijd vertegenwoordigd met De Rijp en de Gouteck voor de rest deden er ook nog eilander sloepen mee bijvoorbeeld de kerwood en de arad. Doordat wij zo vroeg aanwezig waren duurde het nog lang voordat de wedstrijd dan ook begon. We hadden de tijd zitten doden door een bakkie koffie te drinken in een van de restaurants in harlingen. Maar tijdstip nul kwam er al aan dus gingen we naar de sloep en berijde we ons voor op de start.

Dan is het zover punt nul, het moment supreme, het aftellen was begonnen in 3. 2. 1.

De start, ze gaan goed weg en houden een erg goed tempo aan. Door krachtige halen kwamen ze steeds sneller vooruit. In de eerste helft van de wedstrijd leek er geen vermoeidheid in te bekennen bij de fugro boys. Maar ze moeten dan nog 7.5 km roeien. Eenmaal uit de haven begint iedereen toch al wel wat moeier te worden, en hier en daar werd er toch wat langzamer geroeid. Eenmaal om de laatste boei gedraaid gaan de jongens van de rijp al roeiend op karakter terug naar de haven. Met als enigste motivatie dat na de finish een heerlijk pilsje genuttigd kan worden roeien de jongens door. De laatste 100 meter zit iedereen er zwaar doorheen. Er word op de laatste krachten geroeid. Nog één eindsprint en dan eindelijk klinkt dat verlossende geluidssein. De jongens van de De Rijp zijn uitgeput en willen maar 1 ding: PILS. Er word na de wedstrijd nog wat gegeten, gedronken en dan de prijsuitreiking. We eindigen uiteindelijk op de 31e plaats. Een goede prestatie. Onze mede WBS sloep (gouteck) eindigde op de 6de plaats ook die hebben een fantastische prestatie neergezet. Eenmaal weer terug op het mooie Terschelling gaan ze de zeevaart in om nog een paar biertjes te nuttigen op het goede resultaat. Zo sluiten de Fugro boys de eerste wedstrijd van het seizoen goed af.

 

Tiemen Pos, namens de Rijp