Gouteyck wint haar Great River Race
Gouteyck wint haar Great River Race

Gouteyck wint haar Great River Race

Afgelopen weekend heeft roeiteam WBS-Mammoet zichzelf in Londen stevig op de kaart gezet. Onder toeziend oog van Herman Smit (COO van Mammoet) werd op de Thames een schitterende race geroeid.
Het meedoen aan deze race had het team verdiend met het winnen van de HT en was Mammoet’s bedankje voor de grote inzet gedurende de afgelopen jaren.

Helaas voor de roeiers had het indelingsteam van de Great River Race er een beetje een potje van gemaakt en heerst er nog steeds onduidelijkheid over de juistheid van startnummer 202.
Was het nummer wat lager geweest, en dat had gekund gezien de posities van de andere (identieke) stersloepen, dan had het overall winnaarschap er zeker ingezeten. Nu moest het team genoegen nemen met een zesde plaats (op binnenkomst) en de zeer ruime winst in het eigen klassement.

Slechts één later gestarte “boot” (een Polynesische outrigger) wist de ‘Gouteyck’ in te halen.

Het was dan ook een imposant gezicht om de ruim 10 meter lange en 2,5 meter brede sloep het deelnemersveld te zien slopen.
Boot na boot kreeg klop en bij sommige, iets kleinere deelnemers, stond het angstzweet op het voorhoofd bij het zien naderen van deze racemachine.
Keer op keer werd bij een inhaalactie versneld en leek het of de turbo er op ging.

Het team, bestaande uit: André Abma, Bruno Montauban, Dorien de Leeuw, Bram Knop, Ferry de Jong, Egbert Dimmendaal, Jordy Termeulen, Hymke Veldhuis, Job van Wulfen, Niek van Moorsel, Leonard Muilwijk, Emile Persenaire, Erik Feenstra, en Marjolein van Roosmalen (niet WBS maar wel dochter van WBS) keken verder hun ogen uit in Londen.

Een geweldig evenement en een hele goede prestatie, zo hoog is nog nooit een Nederlandse boot in deze race geëindigd” volgens Wim van Leunen, begeleider namens het MIWB.

Dit team van studenten toont initiatief, kan afzien, organiseren en vooral samenwerken. Ondanks al het feesten en de zware belasting waren Tentencampus Terschelling en de twee busjes keurig opgeruimd en schoon. Dat maak je wel eens anders mee.

Na deze geweldige ervaring volgen nog een aantal races en natuurlijk als afsluiting Muiden Pampus Muiden. Toch lonken ook al weer nieuwe uitdagingen.

Team WBS-Mammoet is zeker van plan ook in de toekomst meerdere malen haar visitekaartje af te geven.

Wim van Leunen – Begeleider MIWB