De Snobber wint 2e plek Sagitta zeilrace!
De Snobber wint 2e plek Sagitta zeilrace!

De Snobber wint 2e plek Sagitta zeilrace!

Gisteren hebben we met een enthousiaste crew de sagitta race gevaren met de Snobber en zijn we geëindigd op een mooie tweede plek!

Nadat onze held Sjoerd Hibma de Snobber nog even een scheerbeurt heeft gegeven en er donderdag met een deel van de crew nog even getraind is konden we er tegenaan zaterdag.

De start was vroeg, om kwart voor 6 stond iedereen bij de Snobber om haar klaar te maken. Om 06:10 werden we naar buiten gesleept en konden we om 6:40 starten. We waren als eerste gestart, net voor de Zeefier passeerde wij de startlijn. Nadat we een enkele minuut de bodem hadden aangetikt kwam de Zeefier ons even voorbij, maar nadat we onszelf weer herpakt hadden gingen we ze weer voorbij en bouwde we de voorsprong uit.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat we via de Riepel een rondje grote plaat zeilde. Maar omdat de stroom erg tegen viel is de route erg ingekort en konden we na het ronden van de Oosterom 9 weer terug richting het finish schip. Een stuk voor de wind waarvoor we een zeilwissel hebben gedaan en waar we er voor hebben gekozen om af te kruisen. Dit pakte redelijk goed uit, uiteindelijk wisten we de voorsprong op de Zeefier uit te bouwen naar 55 minuten na correctie. ’t Oude dock was ons iets te snel en denderde op ons af, wel achter ons weten te houden maar aangezien hun later gestart waren gingen zei er van door met de eerste prijs. De Snobber eindigde met een historische tweede plek op de zaterdag morgen welke deels te danken was aan de snelle planga van Ton.

Lees hier ook het verslag van de wedstrijdleiding;

Zeilco Out