WBS - Hogere Zeevaartschool vereniging "Willem Barentsz"
Zeilcommissie

Zeilcommissie

De zeilcommissie houd zich zoals de naam zegt bezig met het zeilen op de mooie Waddenzee. Wij verzorgen ook het onderhoud aan de verschillende boten van de WBS vereniging.

Voorheen was de WBS de trotse eigenaar van de zeilsloep de ‘Snobber’. Afgelopen seizoen is de zeilsloep overgenomen door een eilander die zorg zal dragen voor het onderhouden en opknappen van de ‘Snobber’. Met deze nieuwe eigenaar is er afgesproken dat WBS’ers mogen bijdragen aan het opknappen en aankomend seizoen zeiltochten mogen maken op de Waddenzee. 

Daarnaast organiseert de zeilcommissie zeiluitjes om zo leden warm te maken voor het zeilen op de Waddenzee.

 

Kijk voor meer info en foto’s ook eens op onze facebook @zeilco!

De Snobber in haar volle glorie.

 

 

De Snobber is een oude reddingssloep, ooit eigendom van de Verenigde Nederlandse Scheepvaartmaatschappij waar zij trouw mee voer op een van de K-schepen van Nedlloyd. De reddingssloep is door Kees de Jong (vermoedelijk oud WBS lid) overgedragen aan onze vereniging en omgebouwd tot een tweemast zeilsloep. In het logboek wat teruggaat tot 1998 is te lezen hoe oud studenten met veel plezier tochten over het wad en IJsselmeer maakten. De Snobber wordt op dit moment opgeknapt, om haar weer klaar te maken voor een nieuw zeilseizoen.