WBS - Hogere Zeevaartschool vereniging "Willem Barentsz"
Commissies

Commissies

Barcommissie

[…]

Barcommissie


Evenementencommissie

De evenementencommissie houdt zich bezig met evenementen op het eiland, waar zowel eilanders als WBS’ers aan mee kunnen doen. Dit om een beter band te scheppen met de eilanders en om leuke weekenden te creëren voor jong en oud.

Evenementencommissie


Feestcommissie

Als leukste, en stiekem de belangrijkste commissie van de vereniging verzorgen wij de feestjes voor de WBS’ers. Dit doen we met veel toewijding, plezier, liefde en met goede vooruitzichten naar een paar koude rakkers.

Feestcommissie

Roeicommissie

De roeico verzorgt de communicatie tussen de roeiers en andere partijen.
Voor de meeste leden is het roeien zelf van belang.
Gezellig met een hecht team trainen, en wedstrijden roeien om daarna toch vaak wel te genieten van een koud biertje en goeie feesten.
In de winter wordt er weinig geroeid maar wel tijd besteed aan het onderhoud van het materiaal. Natuurlijk wordt er ook regelmatig een gezellig biertje gedronken voor de teambuilding.

Roeicommissie

Introductiecommissie

Wij, de introductiecommissie, zijn de eerste commissie waar nieuwe WBS’ers mee te maken krijgen als ze aankomen op Terschelling. We bieden een actieve, uitdagende introductieweek. De eerste week staat in het teken van elkaar leren kennen, maar ook de school, het eiland en de vereniging. Pas als je deze week succesvol hebt doorlopen, kun je zeggen dat je een echte WBS’er bent!

Introductiecommissie


Surfcommissie

De surfcommissieis is een nieuw leven in geblazen omdat de WBS een hart heeft voor deze tak van watersport en ieder op zijn eigen manier dit wil invullen!

Surfcommissie


Websitecommissie

De websitecommissie is verantwoordelijkheid voor de technische aspecten van de website, en zorgt ervoor dat de verschillende redacteurs de website zonder problemen kunnen blijven aanpassen. Met de komst van de huidige website is de taak van deze commissie dus vooral eentje van technische support geworden.

De huidige website is gebouwd in 2023, door André Dekker


Vechtsportcommissie

De vechtsportcommissie verzorgt trainingen van verschillende vechtsporten van de leden van de WBS.

Vechtsportcommissie


Viscommissie

Wij van de visco zorgen elkaar jaar voor de visuitjes van het WBS, tijdens deze uitjes gaan we een dag lekker het water op om een hengeltje uit te gooien of we gaan gezellig sleepnetvissen met de TS3. Ook worden er elke keer natuurlijk genoeg biertjes genuttigd dus het wordt geheid een leuke dag.

Viscommissie


Sleutelcommissie

Weet je het verschil tussen een bout en een moer? Waarvoor je een poelietrekker nodig hebt? Wat een bobine doet?

Sleutelcommissie


Voetbalcommissie

De voetbalcommissie verzorgt voetbaltrainingen voor de WBS. Ook worden er door ons sterrenteam wedstrijden gespeeld. Natuurlijk zijn wij sterren in het winnen van de derde helft.

Voetbalcommissie


Zeilcommissie

Het grote boegbeeld van de studentenvereniging is onze zeilboot de “Snobber”. Ook zijn wij in bezit van een catamaran. De zeilcommissie is verantwoordelijk voor het onderhoud en gebruik van onze boten.

Zeilcommissie