Bestuursverkiezing 2013
Bestuursverkiezing 2013

Bestuursverkiezing 2013

Woensdag 30 januari hebben de eerstejaars studenten een nieuw bestuur gekozen. Het spektakel trok veel publiek en de verenigingsbar puilde dan ook uit met studenten. In de aanloop naar de verkiezingen probeerden de kandidaten zich met ludieke posters en filmpjes in de gunst te laten vallen. Voor de stemmingen kregen de kandidaten nog de gelegenheid hun jaargenoten toe te spreken. Er werd gedingt naar de functie van voorzitter, vice-voorzitter, secretaris, penningmeester en sportcommissaris.
Voor de functie van sportcommissaris werd gekozen voor Richard Slof. Hij volgt Chris de Vries op. Naomi Galama volgt Mickey Labordus op. Zij zal de functie van penningmeester gaan vervullen. De functie van secretaris wordt voor het derde jaar op rij bekleed door een student hydrografie. Amber Boxem volgt hier Camiel Hinderink op. Nadat eerder dit jaar de functie van vice-voorzitter al door Eward de Vries aan Robin Stadt is overgedragen is nu de eer gevallen aan Zeno Scheltens. Beste uit de bus bij de kandidaat-voorzitters was Ernst-Jan Kroezenga. Hij zal de scepter vanaf April overnemen van Egbert Dimmendaal.
De avond liep in de verenigingsbar om 23:00 uur ten einde daar het dorstige publiek de gehele biervoorraad soldaat had gemaakt. Het vieren van de winsten ging verder in de kroeg, evenals het troosten van de verliezers.
Op de zgn. bedrijvendag in April worden de functies officieel overgedragen. Tot die tijd zal het gekozen bestuur meelopen met het huidige bestuur om zodoende wegwijs te worden in de functie die ze gedurende één jaar zullen vervullen.
Dank aan de volgende mensen voor hun kandidaatstelling: Rick Wortel, Erik Pijl, Ilse Glas, Martijn Morelisse, Alexander McPherson, Wouter Lingers, Sam van der Meer en Daniël Nikkels.