Agon op Terschelling
Agon op Terschelling

Agon op Terschelling

 

Wat heb je nodig om de WBS kennis te laten maken met een andere studentenvereniging? Een andere studentenvereniging, een slaapplek, voldoende eten, een BBQ, een plan –B, 9 tandems, 6 WBS’ers en een bestuurslid en oja… een hoop drank.

Na maanden lange voorbereidingen was het afgelopen weekend dan eindelijk zover. A.S.R.V Agon(Almeerse studenten roeivereniging Agon) zou op bezoek komen op Terschelling om kennis te maken met de WBS en van ons prachtige eiland te genieten. Veel van de Agonistai, zoals ze zichzelf noemen, waren nog nooit op Terschelling geweest en hadden tot afgelopen vrijdag alleen nog maar de betaalde Almeerse clubs van binnen gezien. Aan ons, de WBS, de schone taak om hier verandering in te brengen.

Vrijdagavond 22:00 kwamen de Agonistai met de laatste boot aan. 5 man sterk zijn wij deze bescheiden landrotten in volledig uniform wezen ophalen bij de terminal. Na een hoop aardige mensen gedag gezegd te hebben vonden we dan eindelijk de juiste Agonistai. Met een botsauto vol met bagage en een kabouter in uniform met een rode penning en een groep van 15 man achter zich aan, vertrokken wij naar Jonker waar wij de tandems opgehaald konden worden.
Het onderkomen van deze peddelaars in bananen zou de boven verdieping van huisje 5 zijn. 3 met matrassen volgepropte kamers was het resultaat geweest van een middagje zwoegen en 5 goudgele rakkers. Aangekomen op de campus werd de groep streng toegesproken dat de WBS oh zo gelieft was bij de eilanders en dit graag zo wilde houden; afsluitend met een jutter om dit gauw weer te vergeten.

Een paar minuutjes en opgemaakte bedjes verder zwalkte er 9, excuus 8(iets met glas op de campus), suïcidale tandems over de hoofdweg richting Midsland. Daar zou de WYB onveilig gemaakt worden met deze ongetrainde levertjes. Al ontwijken van hysterische 16 jarige pubers opzoek naar alles wat li’ll Kleine in zijn deuntjes rond schalmt, baande wij ons een weg door Mids om de groene bolides weg te zetten. Vervolgens een, paar uur later, al vertrouwend op je nét iets te aangeschoten tandembestuurder je schietgebedje weer opnieuw uit te kunnen spreken.

Zaterdag was het tijd voor het zeemansontbijt, eieren met spek, om vervolgens de hele dag uit te brakken op het strand of met de tandem over het eiland heen te crossen. Een bezoek aan Annie’s Smultent kon niet uitblijven om vervolgens ’s avonds de roadkill van de tandemers op de BBQ te leggen. Na voldoende dode dieren genuttigd te hebben; koers gezet naar de Oka om daar de hele avond te verblijven. Na alle toeristische milfjes weer gehad te hebben een after in huisje 5 waar sommige tot ‘s ochtends laat van de schippers bitter en bitterballen snoepten.

Zondag, tijd om weer naar huis te gaan voordat het echt gezellig werd. Na de tassen gepakt, de tandems terug gebracht en het zand uit de naad gewreven te hebben, pakten de Agonistai zondagmiddag de boot weer terug naar de wal. Moe maar voldaan reisden 15 Almeerders per trein of per auto terug naar het onder de zeespiegel liggende vlakke rustige land.

Van de Almeerders:

In het weekend van 7 juli tot en met 9 juli hebben wij met een groep van de Almeerse Studenten Roeivereniging Agon een bezoek aan Terschelling gebracht.  Daar eenmaal aangekomen zijn wij verwelkomd door zowel bestuursleden als leden van de WBS. Met de geregelde tandems werd het weekend al snel ingereden. Door de goede organisatie konden we bijna meteen bij aankomst op ontdekking van het Terschellingse uitgaansleven.  Deze hebben wij tweemaal met veel plezier mogen ervaren. Daarnaast hebben wij mogen genieten van de adembenemende natuur in de omgeving. Naast de locatie ook zeker hulde voor de goede organisatie en de enorme gastvrijheid. Veel dank voor een druk, gezellig en zeker onvergetelijk weekend!