4e jaarlijkse zeepkistenrace opnieuw groot succes!
4e jaarlijkse zeepkistenrace opnieuw groot succes!

4e jaarlijkse zeepkistenrace opnieuw groot succes!

Zaterdag 26 mei was het dan eindelijk zo ver, de jaarlijkse Terschelling zeepkistenrace voor het vierde jaar op rij. Al meerdere malen heeft de WBS het initiatief genomen zelf een evenement te organiseren waarin studenten en eilanders met elkaar de strijd aan gaan. Er is bij de WBS daarom ook gekozen om de zeepkistenrace in stand te houden en dus jaarlijks terug laten komen.

De organisatie, bestaande uit Lisa van der Haring,  Graham Jonker en Jesper Rozendal, begon al vroeg in het jaar met het maken van de poster en het aanvragen van vergunningen voor het evenement. Ook was het tijd om te kijken welke 1e jaars dit jaar gingen helpen met het organiseren zodat zij volgend jaar de draad weer op kunnen pakken. Daarom werd na 2 weken besloten het team te versterken met Feije Aerts, Amber Linssen en Duco Dekker.

In de ochtend van zaterdag 26 mei was het dan zover, nog even de laatste dranghekken rechtzetten, de muziek aanslingeren en dan kon de zeepkistenrace beginnen. Om 12 uur meldden de eerste zeepkisten zich op locatie, waarbij het altijd genieten is om de creativiteit van de deelnemers te zien. Na het wegen en meten van alle wagens konden we dan eindelijk van start gaan. Met zes kisten die klaar stonden om naar beneden te gaan, hadden we besloten om 5 ritten per kar te maken.

Bij het geluid van de luchthoorn waagde team “roadrunners” zich er als eerste aan om naar beneden te gaan. Hierna volgden al snel alle andere teams met als doel de beste tijd neer te zetten om kans te maken op één van de mooie bekers. Na de eerste 2 ritten werd de moeilijkheidsgraad wat verhoogd door een slalom aan het parcours toe te voegen, bestaande uit autobanden die op de baan waren gelegd. Mede door deze banden werd er toch nog wel wat van de stuurmanskunsten van de deelnemers gevraagd, die zich op deze manier konden bewijzen. Nadat alle deelnemers de twee slalomafdalingen hadden voltooid, was het tijd om het laatste obstakel toe te voegen, de schans. Na het ongeluk van vorig jaar bij de schans, waarbij een zeepkist over de kop is gegaan en iemand daar een knieblessure aan heeft overgehouden, was het nog maar even de vraag of de deelnemers zich aan de schans durfden te wagen. Ondanks deze twijfels zijn toch alle zeepkisten over de schans heen gesprongen. Dit jaar zijn hier gelukkig geen gewonden gevallen en is iedereen zonder kleerscheuren geëindigd.

Na de race was de prijsuitreiking van de junioren:

 

1e plek  – “Terschelling TV“

 

2e plek  – “Roadrunners”

 

3e plek  – “H & M“

 

Team H & M was naast de 3e plek ook de winnaar van de originaliteitprijs. Volgens de jury, bestaande uit Alwin Rozendal & Natasja Bakker, was de omgebouwde skelter tot een H&M pashokje een heel origineel idee. Ook het feit dat de deelnemers Haylie & Maud heette en ze daarom voor dit idee hadden gekozen vond de jury heel leuk. De jury vond het verder mooi om te zien dat de deelnemers zo veel aandacht en tijd in hun zeepkist hadden gestoken.

’s Avonds tegen 9 uur was de prijsuitreiking voor de senioren, deze werd gehouden in de OKA18 die zich hier uitstekend voor leent.

 

1e plek  – “Team Twente”

 

2e plek  – “Team Impuls”

 

3e plek  – “Team Herkansing”

 

Er was ook nog een pechprijs uit te reiken, deze ging dit jaar naar Team Impuls. Na hun eerste afdaling moesten zij een groot deel van hun zeepkist vastmaken met duct tape wegens een gebrekkige constructie.

Als organisatie kijken wij terug op een hele leuke dag die het organiseren het zeker waard maakt. Ook wil de organisatie al haar sponsoren, deelnemers en natuurlijk supporters bedanken, want zonder jullie zou zo’n mooie dag niet mogelijk zijn. Hartstikke bedankt, en hopelijk zien we jullie allemaal volgend jaar weer terug.

Meer foto’s zijn te bewonderen op de onderstaande link:

https://photos.app.goo.gl/olZ1WnvoB3c6DO2J3